Äntligen lyckas raley to blind!

Som jag berättat på bloggen har jag försökt på raley to blind riktigt länge. Det kändes närapå omöjligt och varje försök resulterade till en början alltid i en krasch. Sen landade jag två en dag, några dag senare några till. Däremellan en massa krasher med draken i vattnet. Men så igår när jag testade klarade jag en direkt. Sen en till, och en till, och en till… Plötsligt kändes det så lätt, och jag landade nästan alla jag testade på. När jag väl lärt mig tricket satt det som gjutet!

Raley to blind känns till en början onaturligt, men med träning är allt möjligt!

Raley to blind känns till en början onaturligt, men med träning är allt möjligt!

Var låg hemligheten då? Vad bör man tänka på när man gör raley to blind? Här är några av mina personliga lärdomar! 

1. Leachen på rätt sida av kroppen, annars gör det riktigt ont! Hoppar du när du åker åt vänster har du leachen på vänster sida, och mot höger på höger sida.

2. Träna på själva snurren och att åka blind. Gör en raley och snurra till blind, men släpppa bomen helt i hoppet. Dettta gör att man får grepp om hur snurren ska gå till utan att behöva fokusera på bomen.

3. Torrträna hur du ska svänga bomen i händerna. Du släpper med bakhanden, och snurrar framhanden neråt (vridning 180 grader medsols) så att du lätt kan greppa med andra handen igen på rätt ställe på bomen när du landat.

4. Gör en ordentlig pop. När du börjar träna på vattnet, poppa upp ordentligt för att få lite slack i linorna och hinna komma runt i svängen. Vartefter du lär dig gör du raleyn högre och snyggare.

5. Sväng huvudet. När du snurrar till blind, kom ihåg att svänga huvudet i åkriktningen.

6. Luta överkroppen framåt för att lättare kunna böja armbågen bakom ryggen när du landar.

7. Landa downvind!

8. Åk downvind medan du greppar bomen med andra handen och krokar i igen.

 

Det krävs försök och misstag för att lära sig – men när man väl klarar det så är det ett riktigt skönt trick som man kan göra snyggare och högre med tiden!

Video från igår:

Comment "Äntligen lyckas raley to blind!" with Facebook

5 responses to “Äntligen lyckas raley to blind!”

 1. Monika Rolinska says:

  Grymt jobbat, väntar på vidare progress:D

 2. Martin Sandström says:

  Harligt Lina! Grattis till annu ett trick under baltet. Och tack for alla tips och uppdateringar fran Boracay – jag drar dit om 4 veckor :)

 3. Martin Sandström says:

  Harligt Lina! Grattis till annu ett trick under baltet. Och tack for alla tips och uppdateringar fran Boracay – jag drar dit om 4 veckor :)

  • Tack! :) Härligt med Boracay – saknar det stället redan! Bara att fråga sedan om du funderar över nåt där! Och Bulabog är ju rätt crowded ibland, så stick till Union då istället, totally worth it! :)