Snowboardmässa – bagjump och klättring

Vi passade på att åka på snowboardmässan igårkväll eftersom det är mindre folk då än på lördag och söndag. Mässan var riktigt bra, även om den blir mindre för varje år.. Skatetävlingar var på gång, snowboardtävlingarna hade inte ännu börjat (rail), och vi provade på bagjump och klättervägg.

Skate

Skate

Bagjump är en stor luftfylld “påse” som dämpar fallet när man hoppar högt upp ifrån. Man ska helst landa på ryggen eller rumpan, och det tar inte alls ont när påsen dämpar fallet. Bagjumpet var riktigt läskigt, vet inte hur många meter upp vi var men högt var det. Jag började med att ta ett hopp från den lägre platformen, snurrade 720 och landade på rygg. Andra hoppet gjorde jag högt upp ifrån, och tog en framvolt. Eller skulle ta en framvolt, men det blev en och en halv och jag landade på ena knäet. Och det gjorde så ont. Och tar ännu. Påsen som dämpade fungerade nog, men ytan var desto hårdare när man kom ner med hela vikten på etta knäet, tydligen. Har använt voltaren nu och hoppas att det blir bra.

Bagjump

Bagjump - första hoppet

Bagjump - andra hoppet

Bagjump - andra hoppet

Bagjump

Bagjump - ner kom jag lycklig och full av adrenalin

Självklart fanns det en massa fint att titta på. Jonathan hittade ett snowboard som han länge har behövt och jag köpte en mössa.

Snowboardkläder

Snowboardkläder

Mössor

Mössor - min mössa jag köpte kom inte med på bild, får visa den senare.

Jonathans snowboard

Jonathans Forum snowboard- pretty ugly gubbe dendär till vänster.

Sen blev det klättring strax innan mässan stängde. Jag provade först på den lättaste banan, och sen den svåraste. Roligt var det, och upp kom jag. Det läskigaste var att våga släppa taget och låta den automatiska säkraren fira ner mig. Bandet jag satt fast i var lite löst, så jag måste helt släppa taget även om det kändes att jag skulle falla. Läskigt!

Klättring

Klättring

Efter snowboardmässan blev det mat på vapiano och sen kaffe hos oss tillsammans med kompisar. Nu idag ska jag sköta bekantas barn från 12-16, och ikväll blir det prisutdelning för videotävlingen i kite-FM och sånt skoj på Cuba (dvs stället cuba här i helsingfors, inte karibien, tyvärr..) Jag ångrar mig lite att jag skickade in mitt bidrag till tävlingen även om jag inte var nöjd med det. Fick inte med ens hälften av de trick jag hade tänkt i videon. Blir pinsamt om de spelar upp det eller nåt.. Men äsch, skit samma. Tror att det blir en rolig kväll ändå!

 

Comment "Snowboardmässa – bagjump och klättring" with Facebook

2 responses to “Snowboardmässa – bagjump och klättring”

 1. Kenji says:

  Nice med snowboardmässan! Var alla de stora märkena representerade?
  Jag fick hem årets bindningar och boots avd Flow som ja gbeställde i augisti. Är ruskigt peppad på snö nu :P
  Nästa år får det bli en Lib Tech bräda så har jag uppdaterat mitt material efter 6-7 år.
  De där bagjumps känner jag igen från olika extremsportsvideos. men då ofta i vatten och med vattenskotrar och grejs. Ser rätt häftigt ut :)

  • Ja de flesta “riktiga” märkena var nog där. Riktigt skoj att gå runt och titta. Jag är också riktigt taggad för vintersäsongen! Dock kanske aningen mer peppad för snowkiting än av snowboard, fast båda är kul :)