Övning ger träning

Jag har nu några dagar i sträck försökt mig på raley to blind. Med tanke på att jag aldrig tidigare gjort blind-trick eller handlepass överhuvudtaget så känns det ganska omöjligt. Men idag var det faktiskt nära att lyckas, så nära att jag fick tag med bommen med andra handen. Jonathan råkade få ett försök på foto.

försök till raley to blind

Det kan vara ganska bra att fota eller filma när man försöker, så ser man vad som går galet. På bilden ser jag nu att jag borde svänga huvudet och hela överkroppen mer åt det hållet jag åker, svänga in handen bakom ryggen genom att rotera armen. Det känns bara så sjukt svårt, men det ska lyckas! Jag sätter nu ut mitt mål på bloggen för mera press: innan veckan är slut ska jag klara en raley to blind! ‘

PS. Jonathan skrev ett ganska roligt inlägg om alla våra försök på sin blog kitesurfersblog.com, läs för ett gott skratt!

Comment "Övning ger träning" with Facebook

6 responses to “Övning ger träning”

 1. Hur ont gör det att falla i vattnet när man gör trick med en kite? Med snowboard tappar man ju snabbt lusten när man ramlar för ofta :P
  Har du nå koll på hur mycket det kan tänkas kosta att gå nå nybörjarkurs i kitesurfning på indonesien? Kommer fara dit via jobbet i början av mars och tänkte ta några semesterdagar också och surf alt. kite skulle vara kul att lära sig lite :)

  • Oftast gör det inte ont alls, man faller oftast bara i vattnet och det enda tråkiga är att man får vatten i ögonen och draken kanske kommer ner i vattnet! Fast några skråmor och blåmärken har jag nog här och där, och om man kommer dåligt ner i nån landning kan man förstås få ont i knäna eller fötterna och så.. Men definitivt mindre ont än med snowboard, en av orsakerna till att jag gillar det så mycket!

   Testa absolut kiting, tror du skulle gilla det! Om det är någon vind där förstås. Här kostar en snabbkurs på 9 timmar ca tre-fyratusen svenska kronor, så lär man sig så mycket att man kan åka själv… Antar att priserna är ungefär lika i Indonesien. :)

 2. Renee says:

  Hej Lina,

  Tack för en grym Kiteblogg!

  Tänkte höra efter med dig om några saker innan jag och min pojkvän reser till Boracay, även vi för att Kita :).
  Hur är vädret över lag (blåser det jämt, vindhastigheten, hur varmt det är osv.)
  Vilken kite storlek som används mestadels, hyr ni eller har ni tagit med något ner?
  Maten hur är den?
  Tips för bra/mindre bra boende, bokade ni innan ni åkte ner, ska ni resa till andra ställen runt om i Filippinerna?
  Tackar för alla tips :)

  Mvh
  Renée

  • Hej Renée! Roligt att du gillar bloggen!

   Vad kul att ni också ska hit, när kommer ni? Vinden varierar från dag till dag. Vanligtvis är det ca 8-10 m/s, men nu har vi haft två dagar med light vind och stora kitar, och innan det så var det tre dagar med upp till 15 m/s.. Men de allra flesta dagar är nog åkbara!

   När jag har åkt har jag oftast haft boardhorts och kortärmad rash-guard. Visst kan du åka med bikini också, men förstås är det risk för att bränna dig av solen och så åker bikinin hit och dit när man faller – testat, rekommenderas inte.. :P

   Vi har med oss alla våra tre kites – 6, 9 och 13 kvadrat. Eftersom vinden varierar är det bra att ta med flera alternativ om man bara vikten tillåter! Både jag och min man har använt alla tre storlekarna.

   Maten är helt okej, lite dyrare bara än vi trodde (jämfört med resten av Filippinerna). Men visst hittar man ställen man får riktigt bra mat för ca 2 euro om man bara letar lite och inte går till de allra turistigaste ställen.

   Det lönar sig att boka boende innan ni kommer hit, eftersom många ställen är fullbokade. Alltid finns det något ledigt nånstans men då kan det vara ganska dyra ställen. Vi bor på English Bakery, vilket är helt okej budget-ställe nära stranden. Vi sökte lite grann efter något i samma klass som skulle varit billigare, men hittade inget egentligen. Vi kommer inte åka till andra ställen här, utan kommer att fortsätta till Indonesien.. :)

   Men ni kommer säkert att trivas! Och PS. besök Union Beach, helt fantastiskt kite-ställe!

   • Renee says:

    Shit allt låter riktigt bra, tusen tack för du tog dig tid att svar :)
    Vi åker från Sverige den 1/3 och stanna till den 25/3. Landar i Singapore där vi ska besöka en vän för att sedan dra vidare till Boracay och Borneo! Längtar sjukt mycket och särskilt till värmen men framförallt att får Kita igen. Har snökitat några gånger i vinter ute på gärdet i Sthlm, men det är ju inget jämfört med värme, vatten och en massa vind :) Kite-abstinensbesvär på hör nivå med andra ord!
    Hade varit kul om ni var där i krokarna så vi kunde ses när vi kom ner men antagligen har ni redan dragit vidare då.
    Tack ännu en gång för alla info kommer att vara väl till handa!

    • Jo ingen fara, blir så exited när jag berättar om detta ställe :)

     Vi åker vidare i slutet av februari, så vi är inte kvar då, men hoppas att ni får det riktigt nice här! Här är annars massor av andra svenskar så det finns alltid folk att fråga av på stranden och så.. Om ni vill läsa mera om spotten här så finns en bra tråd på Steffo om Boracay, Atte som bor här hjälpte oss mycket när vi var på väg hit. Och det är bara att fråga här på bloggen om du funderar på nåt!

     Hoppas att ni gillar Boracay lika mycket som oss.. :)