Nybörjarsurf på Bali

Hej från Bali! Bali är helt annorlunda än Filippinerna. Här är mycket grönare, naturen är finare, och husen annorlunda med en massa dekorationer och hinduistiska statyer. Och förstås är vågorna bättre!

uluwatu bali

Första natten, som vi bokade på internet, råkade vara ett riktigt äckligt ställe. Skitigt och gammalt och mögligt. Jag är stolt över mig själv att jag sov där en natt (utan att få några löss eller ohyra) och nu har vi uppgraderat oss en hel del och bor på värsta lyxhotellet. Priserna är ju ändå så låga så man kan bo lite lyxigare och inte betala mycket per natt.

Igår testade vi att surfa första gången! Vi började med stora nybörjarbrädor och instruktörer, och det var lättare än jag trodde för redan vid andra försöket kunde jag stå upp. Men en hel del plask i vågorna blev det också! Jag hade trott att tajmingen skulle vara det svåraste, men det var nog att få tyngdpuunkten rätt på brädan som jag tyckte var det klurigaste.

Nybörjarsurfing kuta Bali

Nybörjarsurfing kuta Bali

Nybörjarsurfing kuta Bali

kuta beach bali

Efter bara en dag så har jag sjukt mycket träningsvärk i armarna efter allt paddlande, och surfandet gjorde oss jättetrötta så vi bara orkade nån halvtimme åt gången. Surfing är riktigt bra träning! Som ni kan se på bilderna var stranden vi surfade på, Kuta, riktigt smutsig. Kuta är det ställe som har de minsta vågorna och därför är stället fullt med turister och nybörjare. En dag räckte gott och väl på det överturistade, smutsiga stället, och nu har vi sökt oss lite norrut där det är lite lugnare. Vi kommer att vara här i åtminstone tre dagar och nybörjarsurfa, och efter det kanske vi åker till något helt annat ställe, kanske en helt annan ö för att se lite mera av själva Indonesien.

Men nu är det dags för surf! Ha en bra dag du också!

Comment "Nybörjarsurf på Bali" with Facebook

6 responses to “Nybörjarsurf på Bali”

  1. Roligt att höra av er. Härliga vågor men statyerna klarar man sig nog bra utan. Se till bara att hålla huvudet över ytan mera än under. Jag minns vilken kraft det fanns i vågorna på Mallorca. Ha det gott

  2. Roligt att höra av er. Härliga vågor men statyerna klarar man sig nog bra utan. Se till bara att hålla huvudet över ytan mera än under. Jag minns vilken kraft det fanns i vågorna på Mallorca. Ha det gott

  3. Jag kan varmt rekommendera Gili islands fantastiskt fina öar, ett måste :) ligger utanför Lombok. Ta ett inrikesflyg till Lombok och sedan båt därifrån.

  4. Sjukt inspirerande blogg!! Kolla gärna funfiercefitness.tumblr.com för fler tips!!