Lär dig F16

F16 är ett kitesurfingtrick som jag nu håller på lära mig. Det började med en utmaning av min man, och jag vågade testa en kiteloop för första gången i fredags, för fyra dagar sedan. Kiteloopen behärskar jag nu relativt bra, men att få till snurren på samma gång har inte ännu lyckats. Men lite träningar till så kommer det nog att lyckas.. :)

Jag har blivit något av beroende av kiteloopar nu, eftersom kraften är så mycket större och adrenalinet så mycket högre vilket ger en beroendeframkallande känsla när man snabbt dras fram i luften! Det man ska tänka på när man kör kiteloopar är att antingen göra det eller inte. Du får absolut inte ångra dig mitt i, för då krashar kiten mitt i powerzonen och det gör ont! Det gäller att ta tag med båda händerna vid ena sidan av bommen och dra – utan att ångra dig! Här kommer en fin video på hur du lär dig F16:

Comment "Lär dig F16" with Facebook

6 responses to “Lär dig F16”

  1. monkan says:

    Vad har du för bräda? alltså storlek och ev modell?:)
    kram
    kahoona.blogg.se

    • När min gamla Liquid force (på bilden i headern) krashade i somras köpte jag en Brunotti ProX 128 årsmodell 2011. Har varit supernöjd med den brädan som har lite mera rocker! :)

  2. Förväntar mig video där du filmar framstegen, från konstanta krasher till lyckat hopp ;)